Пігменти Mac

9:18 пп





Сьогодні розповім Вам про пігменти неймовірної краси від канадської фірми Мас (Make up art cosmetics). Засновники цієї компанії – візажист і фотограф Френк Тоскан та власник салонів краси Френк Анджело започаткували у 1984 році професійну лінію декоративної косметики. Відтоді  і дотепер успіх підприємства стрімко пішов угору і Мас вийшла на міжнародний рівень, приносячи нам радість якістю своєї продукції.


Що ж таке «пігменти»? По суті, це тіні у порошкоподібному вигляді, що вирізняються високим вмістом кольору/відтінку і дрібних-дрібних переливчастих блискіток/шиммеру. Чим дрібніший «помол» блискіток, тим ніжніший та естетичніший ефект у нанесеному вигляді. Працювати з пігментами складніше, ніж із пресованими тінями, бо перші майже завжди осипаються на все обличчя під час нанесення. Тому, рекомендую: перед макіяжем очей наносити більше розсипчастої пудри на зону під очима (після нанесення тіней чи пігменту зайві опалі частинки дуже легко видалити кистю для пудри), або ж наносити тон для обличчя лише після того, як макіяж очей готовий і зайві рештки пігменту видалені мокрою салфеткою чи спонжем. 

Будь-який пігмент варто наносити або на базу для тіней (отримаємо «чистий відтінок», або ж поверх основних тіней як «блік-акцент»). Розхід продукту мінімальний. Потрібно буквально трішечки, щоб зробити повноцінний макіяж очей та «доповнення» до обличчя. Абсолютно прийнятною практикою є «поділитися» при покупці продуктом із подругою чи «на подарунок». Спробувавши різні варіанти нанесення і розтушовки продукту (кисті, спонжі і т д), найбільше люблю користуватися власними пальцями. Пігменти достатньо стійкі та справді "носибельні". Кількість продукту в описаних мною мініатюрах – 2,5 г (є більші упаковки – 4,5 г). Ціна за мініатюру на офіційному сайті – 10$, повнорозмірна упаковка – 22$.

Пропоную детальніше розглянути всі 4 пігменти. 


Vanilla – це достатньо інтенсивний, кольору шампанського з нотками молочного, переливчастий, з вираженим «мокрим» ефектом нейтральний відтінок. Мультифункціональність Vanilla важко переоцінити: він може бути красивим хайлайтером для підсвічення обличчя і тіла, а також повноцінними тінями. В якості тіней його сміливо можна використовувати як акцент на центр повіка, у внутрішній зоні ока, чи на всю повіку (візажисти його просто обожнюють у «весільному макіяжі»). Одним словом, на мою думку, Vanilla необхідний елемент комфорту та радості у Вашому житті (як полюбляють висловлюватись американки).

Відтінок Naked, завдяки легкому шиммеру, дуже скожий до пігменту Vanilla. Різниця між ними в тому, що в основі Naked присутній більш тілесний ніжний відтінок, який добре пристосовується до основного тону обличчя і буде делікатним хайлайтером (хоч шиммер в Naked більш помітний, на мою думку). Коли ж вагаюсь, який відтінок тіней обрати, звертаюсь до Naked, бо це – надійний елегантний варіант тіней-пігменту.

Відтінок Melon містить в собі основу пігменту лососево-рожево-червоного тону із легким шимером. Це чудовий варіант тіней для весняно-літнього макіяжу. 

Натомість, Old Gold презентує себе як жовто-зелено-золотистий відтінок із ніжними переливами, що чудово гармоніюють із осіннім настроєм. Проте, я вважаю, що цей відтінок універсальний для всіх пір року і добре імпонує вечірньому макіяжу.

Мій вердикт - дуже і дуже рекомендую Вам спробувати пігменти компанії Мас.

P.S. Камера і вполовину не передає того «багатства» переливів, які містять ці пігменти.

You Might Also Like

0 comments