Orange Sweet Natural Oil

4:49 дп

Однією із найбільш приємних та популярних ефірок серед шанувальників ароматерапії є олія апельсину. Ще з дитинства любимо його оригінальний кисло-солодкий смак та аромат, особливо у період новорічних свят. До сих пір пам’ятаю, як бабуся спеціально для мене та брата подрібнювала кубиками шкірочки від апельсин, додавала туди цукор чи мед, і ми їли цей делікатес чайними ложечками, запиваючи чаєм. Бабуся запевняла, що читала десь у газеті про казкові запаси вітаміну А та С саме у шкірці апельсина, а не в соковитій його м’якоті. Особливо цінувалися (і до сьогодні теж) в нашій сім’ї апельсинки, передані татом з Іспанії чи Італії. Там, «у теплих краях», ростуть вони великою кількістю, мов яблука в Україні – «бери-не хочу». Власне, у зимовий період апельсини набираються оптимальної кількості енергії Сонця і сік аж ллється із них потоками. А який запах (ефір) розноситься в повітрі, не повірите!!!! Напевне, лише спілі плоди мають істинно велику силу, аби позитивно впливати на організм, оздоровлюючи його.

Вже більше року користуюся справжньою ефірною олією зі шкірок апельсинок і скажу впевнено, що ця моя прив’язаність до цитрусових, очевидно, надовго. Купую продукт у швейцарського виробника Elixan Aromatica GmbH - стаття блогу, дистриб’ютором якого є компанія Vivasan. Імпорт сировини для виготовлення ефірної олії апельсина солодкого здійснюється у сонячній Бразилії, де компанія Elixan Aromatica GmbH володіє відведеними для вирощення дерев апельсину плантаціями. А отже, кінцевий продукт (ефірна олія) винятково натуральний і може бути задіяний у внутрішньому прийомі як харчовий додаток.
Я не професійний ароматерапевт, хімік, біолог чи лікар, а отже, не вдаватимусь у детальний аналіз ефірних олій з теоретичної точки зору. Натомість, поділюсь із Вами статею, в якій детально описані властивості продукту, власне, професіоналами - джерело (я не пов'язнана комерційно із даним ресурсом, але знаходжу в ньому вичерпну інформацію).  Сама ж поступово вивчаю властивості більшості відомих аромаолій для всебічного розвитку і грамотного використання їхнього потенціалу для себе та сім’ї. Про апельсинку знаю, що вона чудово гармоніює та заспокоює. Працює як сильний антидепресант, антисептик, а ще – стимулятор життєвого тонусу та хорошого настрою.
Якщо описати текстуру ефіру апельсина солодкого, то маємо ніби й «жирнувату», але текучу і зовсім нелипку напівпрозору рідину природнього жовтувато-оранжевого відтінку. Якщо нанести її на шкіру, то в процесі миттєвого підсихання (летючості ефіру) відтінку майже не залишиться, липкості теж, а масного блиску тим паче. В цьому якраз і полягає вагома ознака виняткової якості та натуральності олії апельсина. Проте, не рекомендую наносити цей ефір на одяг, адже пігмент все ж може залишити жовтуваті плями. Стійкість аромату на шкірі не надто висока, адже цитрусові належать до верхньої ноти в плані летючості в ієрархії всіх ефірних олій.
Отож, розповім, як використовую ефір апельсинки у повсякденному житті. Найперше, як парфуми – капаю рідину на зап’ястя і вдихаю аромат, мріючи про Новий рік та Різдво). Іноді, запалюю аромалампу, додаючи у заздалегідь підігріту воду 2-3 крапельки олійки і кімната наповнюється ніжним ароматом. До речі, апельсинка надзвичайно позитивно впливає на емоційний стан дітей, сприяючи спокійному сну вдень та вночі. У період ГВЗ вищезгадана аромаолія вважається незамінною. Також, на приблизно 100 г меду рідшої консистенції додаю 5 крапель олії, а пізніше цю суміш по чайній ложці – в чай. Не уявляєте, на скільки це смачно та незвично. З’являється нагода започаткувати щовечірню сімейну чайну церемонію.
Я особисто не приймаю ефірну олію апельсина як біодобавку (хоча б пасувало, безсумнівно)) для терапевтично-оздоровчого ефекту. Проте, знаю, що курс прийому сприяє очищенню організму, стимулюванню відтоку жовчі та схудненню. Целлюліт теж тікає, кажуть люди).
Одним словом, аж не віриться, що нібито проста апельсинка володіє настільки великим потенціалом. Я дуже!!! рекомендую Вам увійти у світ ароматерапії і відчути себе Алісою із казки Льюїса Керрола, адже ця кроляча нора справді затягує. Початком асоціацій, без сумніву, є і завжди буде …дитинство.

You Might Also Like

12 comments

  1. Спробую з чаєм по твоєму рецепту. Вірочка, дякую! Обожнюю ефірні олії.

    ВідповістиВидалити
  2. Мені теж варіант з чаєм дуже сподобався, буду пробувати :) І як парфумки, все одно завжди цитрусовими користуюсь, а тут мабуть ще натуральніший аромат :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. цікаво так, але віднедавна пахнюся лише аромаоліями)

      Видалити
  3. Обожнюю апельсинову олійку.
    Частіше за все - лише в аромалампі або на керамічному камінчику.
    На шкіру апельсин не пробувала, проте м'ята на зап'ясті подобається.
    В чай саме олійку не пробувала, але дуже люблю апельсинові шкірки, порізані на маленькі шматочки. Зі шматочками імбиру, а ще додати корицю мелену - смакота :) (п.с. чорний та зелений чаї я не п'ю взагалі)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а чому повний ігнор чорного та зеленого чаю?

      Видалити
    2. Я не певна, що знаю відповідь :) просто одного разу моє сприйняття цих чаїв змінилось і все.
      Я обожнюю трав'яні і фруктові чаї (гарячі компоти скоріше :)), дуже-дуже люблю ройбуш карамельний, імбирний чай звісно. Кава :)

      Видалити
    3. чай, як і кава, мають свою силу та історію. хорощі варіанти завжди принесуть задоволення. напевне, ви знайшли справді хороші чаї

      Видалити
  4. Тоже люблю эфирные масла, но только апельсин, кстати, прижился. Иногда под настроение в аромалампе появляются и душный аромат корицы (с ним нельзя перебарщивать), и иланг-иланг, и нероли, но аплеьсин - классика и универсальный антидепрессант:))))
    livelovelook.ru

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. іланг-іланг я ... іноді непросто сприймаю, неролі теж. от корицю люблю) ви праві стосовно гармонійного поєднання апельсину і кориці) це смачно

      Видалити
  5. Цікавий пост :) Я от ніколи не думала додавати в їжу олійки :)
    А з цією компанією знайома))

    ВідповістиВидалити