10 дієвих порад у догляді за шкірою обличчя

5:17 дп


Художник, розпочинаючи роботу над картиною, завжди  ретельно готує полотно: пильно розглядає кожнісінький сантиметр, шукаючи небажані плямки, делікатно проводить рукою по поверхні, щоб не пропустити нерівності і лише після цього, натхненний, бере до рук пензля.

Наше обличчя – це канвас, а косметика – фарби. «Художнику» легше вдасться шедевр, якщо шкіра буде чистенькою, ніжною, зволоженою, м’якою та сяючою.
Запевняю, якщо догляд за шкірою обличчя грамотно скомпонувати та систематизувати, Ви досягнете відмінного результату – шкіра, мов біле полотно, надихатиме на цікаві makeup-образи.

Пропоную Вашій увазі 10 порад у догляді за обличчям, які я постійно застосовую. Можу впевнено сказати, що шкіра щоразу покращується. Можливо, ідеалу поки не досягнула, але впевнено крокую до нього.


     Категорична відмова від косметичних доглядових засобів із шкідливими речовинами у складі. Прийшла до цього не одразу, проте, поступово замінюючи косметику на перевірену натуральну, бачу, що алергічних реакцій зменшилося на 80%. Запустився процес поступового накопичення корисних речовин шкірою для незмінного покращення стану. Цікаво, що навіть відомі статусні бренди із голосно заявленими «симпатіями» до винятково натуральних складників не завжди дотримуються вищезгаданих обіцянок. Висновок: завжди читайте склад продуктів.

2          Професійний догляд. Якщо шкіра у дуже поганому стані (акне, алергічні реакції і тд), потрібно негайно шукати хорошого дерматолога або косметолога. З власного досвіду скажу, що толковий косметолог вилікує шкіру. Основне, щоб спеціаліст мав високу кваліфікацію.

3      Завжди очищаю шкіру зранку і ввечері. Зранку – щоб освіжити епідерміс, змивши втому від інтенсивних нічних обмінних процесів. Ввечері – щоб обличчя вільно "дихало", стягую з його поверхні мантію тону, праймера, пудри, бронзера, хайлайтера та фіксуючого спрею.

4        Маски, маски і ще раз маски. Вони 100% працюють на благо шкіри. Звісно, підбирати їх потрібно відповідно до особливостей та потреб конкретної дерми. Ну і складники повинні бути хорошими. Якщо коротко, ми разом із пані Кригіною за маски майже щодня обома руками!!!!)))

5          Пілінги на осінь-зиму-весну. Знову ж таки, існує багато видів пілінгів (тема ну дуже обширна і має нюанси). Тому оптимальний для Вашого типу шкіри варіант пілінгу підбере грамотний косметолог. Я робила потужні пілінги різних видів і впевнено скажу, що вони круто працюють.

6     Захист SPF. Я захищаю свою шкіру від негативного впливу навколишнього середовища. Поки не користуюся факторами як окремим етапом (боюся їхньої комедогенності та білого відсвіту), проте майже всі мої тональні основи мають достатній SPF.

7      Я принципово не засмагаю в обличчя. По-перше, мій епідерміс під впливом сонячних променів одразу червоніє, а не темніє. По-друге, ефект здорової засмаги успішно досягаю завдяки якісним бронзерам, таким чином не запускаючи процесу фотостаріння шкіри. Фотостаріння – це зло).

8        Рослинні олійки та екстракти як етап у догляді. Незалежно від того, який у Вас тип шкіри, олійні композиції прекрасно живлять, зволожують та основне – балансують шкіру. Я часто змішую пару крапель хорошої олійної суміші зі щоденним кремом – шкіра ніби зі середини наповнюється, імітуючи ефект ліфтингу.

    Одноразові рушнички. Після вмивання я делікатно просушую шкіру лише одноразовими м’якими паперовими рушничками. Роблю це для того, щоб не розносити бактерії від попереднього використання, якщо йде мова про стаціонарний рушник. Також регулярно замінюю наволочки на подушках.

       Facebuilding або FaceYoga – це дуже потужна «тема». Признаюся, поки не дійшла до цього етапу, проте Вам наполегливо рекомендую в Інтернеті ознайомитися із вищезгаданим способом підтримки шкіри обличчя у хорошому стані.

Догляд за шкірою обличчя – це не скучна рутина, а постійна захоплююча робота та вклад у майбутнє. Будьте художниками власного життя, а чистим канвасом нехай стануть світлі думки та наміри.






1  

You Might Also Like

4 comments

  1. Спасибо за советы. Многого и я придерживаюсь. Согласна, если есть проблемы - к специалисту!

    ВідповістиВидалити
  2. Одноразові рушнички - це так просто і так геніально! Я коли почала їх використовувати, одразу ж помітила різницю...
    А фейсбілдинг минулого року практикувала.. Ну так, пару вправ. А потім чогось ліньки стало. Треба поновлювати! Дякую за нагадування)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я вдома пробувала фейсбилдінг, а потім закинула) теж хочу поновити, але у професіоналів

      Видалити