Повний набір пензликів для візажиста-початківця (Частина 1 - обличчя)

9:50 дп


У сфері візажу якісні та дієві пензлики – це один із ключових елементів красивого, професійно виконаного макіяжу. Не можна не врахувати загальновідомий факт, що запорукою «чистої» роботи майстра є, власне, синергія адаптивних текстур, грамотної колористики, широкого асортименту інструментів та, звісно, майстерності у виконанні, рівень якої прямо пропорційний від безпосередніх знань та безцінного багаторічного досвіду майстра. Проте одним із справді вагомих факторів, що впливає на швидкість виконання макіяжу, його довершеність та комфорт під час роботи - це арсенал якісних пензликів різних видів, форм, розмірів та часто дубльованих окремих варіантів у процесі роботи.

У школі візажу Людмили Беднарської улюбленими пензликами прийнято вважати широку пропозицію від німецького бренду Zoeva, заснованого у 2008 році. Провідною філософською концепцією компанії є висока якість, функціональність та стратосферна популярність не лише пензликів для макіяжу як знакового продукту, а ще декоративної косметики.

Бренд Zoeva не обмежується популярністю поміж професійних візажистів. На сьогодні палкими шанувальниками справді якісних продуктів є блогери, ентузіасти у сфері краси та «beauty-гуру» світового рівня.

Загальний список варіантів пензликів для макіяжу (від Zoeva зокрема) досить довгий. Тому, логічним вважається їхній поділ за цільовим призначенням: для обличчя; для очей; для специфічних завдань.

Перед тим, як приступити до безпосереднього опису характеристик того чи іншого пензлика, Школа візажу Людмили Беднарської готова поділитися з Вами чіткими загальними ознаками справді ефективних варіантів. Всі вказівки та поради стосовно вибору базуються на багаторічному досвіді роботи Людмили, що становить більше 15 років.
Отож, дієвий пензлик будь-якого цільового призначення повинен мати чітку форму згідно заявлених виробником характеристик. Неприйнятно, коли окремі ворсинки вибиваються із основного «тіла» пензлика. Ознакою неякісного екземпляру вважається надмірне випадіння ворсу під час очищення та безпосереднього використання. Корпус пензлика повинен бути виконаний із якісного матеріалу та міцно прикріплений до основи. Важливою ознакою хорошого пензлика є м’якість, проте гнучкість ворсу. Це означає, що під час роботи пензлик захопить оптимальну кількість пігменту і передасть його шкірі, знову ж таки, потрібною кількістю та задіє відповідну до цільового призначення площу на обличчі (не більше і не менше). Якісні пензлики, за умови бережного до них ставлення, можуть слугувати Вам роками, не змінюючи форми та цільових характеристик.

Я, як візажист-початківець, прислухалася до порад спеціалістів в рамках курсу навчання і зібрала повний арсенал пензликів для макіяжу обличчя. Даю характеристику, описую переваги та потрібність кожного екземпляру. Послідовність опису співпадає із поетапною схемою професійного візажу.


Zoeva 122/Petit Stippling – це відносно невеликого розміру класичний пензлик-дуофібра. Ворс – м’яка та приємна на дотик синтетика. Вирізняється з-поміж інших багатофункціональністю, зокрема у роботі з кремовими текстурами та флюїдами. Як заявляє виробник, 122/Petit Stippling дозволяє рівномірно та гладенько нанести на обличчя тональні основи, консилер та кремові рум’яна. За рахунок зручної невеличкої форми, пензлик дозволяє якісно пропрацювати зони навколо крил носа та під очима.

Мої враження: вважаю 122/Petit Stippling незамінним інструментом у роботі візажиста. В основному використовую його для рівномірного нанесення матуючої чи сяючої бази (окрім звичайної силіконової). Власне, для тону маю окремий пензлик. 122/Petit Stippling справді добре вмасовує текстуру в шкіру, не залишаючи переходів, полос чи нерівностей. Оскільки пензлик невеликого розміру, пропрацювання потрібних зон оптимально якісне. Миється ворс легко і сохне швидко.



Zoeva 125/Stippling – також синтетика-дуофібра, «старший брат» 122/Petit Stippling, проте обидва пензлики різняться між собою кардинально. Із заявок виробника, 125/Stippling ідеально наносить та розтушовує пудрові та кремові текстури. За рахунок особливого поєднання синтетичних ворсинок більшого та меншого розміру вдається досягнути ефекту повного покриття. Також зручно контролювати кількість задіяної текстури для середнього покриття. Вагомим позитивним показником у використанні 125/Stippling є ідеально розтушований тон за рахунок, власне, неймовірної м’якості  ворсу. Таким чином легко досягаємо «ефекту photoshop» та «натурального» вигляду шкіри навіть за умов повного покриття.

Мої враження: 125/Stippling чудовий багатофункціональний пензлик. Однозначно рекомендую його в якості покупки. На мою думку, ідеальним цільовим призначенням 125/Stippling є максимально легке та приємне застосування тональних основ. Ворс пензлика за рахунок м’якості та оптимального розміру наносить текстуру на шкіру рівномірно та плавно, не залишаючи полос чи нерівностей. Для візажистів цей варіант прекрасно пропрацює зону переходу від нижньої частини обличчя до шиї та декольте. Також 125/Stippling ефективно наносить базу (зволожуючу, сяючу чи матуючу), а ще якісно відшліфує кінцевий результат етапу нанесення тону для ефекту «airbrushed». Враховуючи м’якість ворсу пензлика, легко наносити на обличчя пудрові основи в якості тону, або ж сяючі фінішні варіанти. 125/Stippling миється легко, проте сохне довше, порівняно з іншими пензликами.

Стосовно різниці між 125/Stippling та 122/Petit Stippling – вона досить велика. Другий варіант справді хороший для етапу нанесення бази (саме так я його використовую), флюїдних рум’ян та кремової корекції. Натомість 125/Stippling більше функціональний – крім кремової бази, за рахунок м’яких довших та коротких ворсинок легко працювати із пудровими текстурами різних видів. Тим не менше, обидва варіанти пензликів вважаю незамінними у візажі, або ж в умовах домашнього користування.

Продовження буде...

You Might Also Like

6 comments

  1. як цікаво ти їх показала!
    мені подобаються мої Ріал Текнікс :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я теж люблю Ріал текнікс дуже. Таке враження, що ці пензлики вічні)

      Видалити
  2. Дуже професійний опис! Вірочка, ти молодець! Вірю що колись до тебе запишусь на візаж.

    ВідповістиВидалити
  3. Спасибо за подробное описание и сравнение. Я мелкими, но верными шажками, собираю свою коллекцию этих кистей) Они отличные!

    ВідповістиВидалити