Міцелярна вода у візажі

12:23 пп


Вже котрий рік поспіль міцелярна вода носить почесний статус незамінного атрибуту у косметичній царині. Завдяки своїй ефективності, легкості у використанні та лігадній дії на епідерміс диво-засіб користується великою популярністю як серед звичайних користувачів, так і поміж професіоналів у всьому світі.

Більшість споживачів щиро дивує феномен прозорої рідини, майже ідентичної звичайній воді, яка майже за 5 секунд якісно змиває макіяж з очей, до прикладу. Відповідь насправді проста: активним компонентом будь-якої міцелярки виступають міцели – мікроскопічні сполуки, що утворюють поверхнево-активні речовини (ПАВ) при певній концентрації у воді. Під час взаємодії з епідермісом, вони притягують до себе суміш косметичних засобів, шкірного сала та бруду і легко видаляють її з допомогою звичайного ватного диску. Дія міцелярної води на шкіру достатньо ніжна, щоб не порушити гідробаланс дермальних процесів. Зазвичай, після етапу очищення відсутні відчуття сухості та стягнутості.

Поряд із глобальною прихильністю споживачів до міцелярної води ведуться обговорення достатньо важливого питання: чи потрібно додатково очищати обличчя після етапу застосування міцелярки? Дехто запевняє, що не варто зайвий раз «турбувати» вже очищену шкіру, адже присутні відчуття свіжості, зволоження та чистоти. Інші споживачі переконані – обличчя однозначно потрібно вмити, адже у формулі міцелярки поряд із традиційними міцелами є ряд сполук, які негативно впливають на епідерміс.

Очевидно, в умовах домашнього користування міцелярної води не виникає перепон додатково очистити шкіру. Проте якщо Ви - візажист, що дбає про досконале дотримання всіх правил безпеки у застосуванні косметичних засобів під час клієнтського макіяжу, - гостре питання «змивати-не змивати, і якщо змивати, то чим і де?» справді турбуватиме Вас.

В період тотального загромадження світового ринку косметичними «новинками» із часто випереджуючими один одного лозунгами в рамках рекламних кампаній: «Лише наші продукти винятково натуральні та ефективні», Споживач рано чи пізно починає вчитуватися у складники косметики, яку купує для тих чи інших цілей.

Перед створенням цієї статті я попросила консультації у Юлії Павлик, фармацевта-провізора, а також засновниці косметичної компанії по догляду за обличчям «Natural Emulsion». Спеціаліст пояснила, що стосовно складу будь-якої комерційної міцелярної води, все насправді просто: якщо першими в списку бачите PEG, знайте, що це – синтетичний компонент, типовий канцероген, а отже, може подразнювати слизову ока. В косметиці відіграє роль консерванта. Propylene glycol – це продукт нафтової переробки. Звичайно, в ряді компонентів присутні так звані «корисні» елементи. Проте чи їхня корисність не нівелюється у взаємодії із яскраво шкідливими елементами?! Крім того не можна не врахувати факт: якщо «корисний» компонент стоїть останнім в списку – це означає, що його концентрація дуже мала. Неприємно вражає те, що компанії часто спекулюють на голосних заявах на етикетках про наявність рослинних екстрактів, що творять диво зі шкірою. Якщо уважно вивчити склад – вони зазвичай на останньому місці серед списку інгредієнтів.  

Юля запевняє, що для цілковитої безпеки епідермісу після застосування міцелярної води однозначно варто додатково вмити обличчя засобом, що відповідає вимогам Вашого типу шкіри. Якщо ж Ви – візажист, що часто працює «в польових умовах», рекомендовано задіяти в роботу якісний тонік, застосовуючи (опосередковано, в цьому випадку) японську систему очищення дерми. Хороший тонік відновить природній рH, зрівноважить шкіру та підготує її до подальших етапів макіяжу. Що мене дуже здивувало, це небезпека створення шкірі екстремальних умов – парникового ефекту у випадку відсутності додаткового очищення шкіри після міцелярної води. Наступні шари косметики у вигляді бази, коректора, основи та пудри можуть «розігріти» дерму, дозволивши шкідливим хімічним елементам проникнути в глибші шари шкіри.

Цікавим є те, що існують PEGи натурального походження, які застосовують у косметиці, зокрема під час компонування міцелярної води. В цьому випадку шкіру не обов’язково додатково очищати.

Підсумовуючи це невеличке дослідження, можу впевнено сказати, що дуже важливо уважно вивчати складники косметичних продуктів і старатися задіювати максимально безпечні та корисні засоби у догляді за шкірою. І основне – після застосування міцелярної води обличчя потрібно додатково очистити.
 



    




You Might Also Like

6 comments

  1. Після міцелярної води завжди ще очищую шкіру, це вже як правило. А в складниках я люблю покопатися )). Вірочка, дякую за цікавий пост, все чітко і зрозуміло. І корисно.

    ВідповістиВидалити
  2. Я всегда стараюсь дополнительно очищать кожу после использования мицеллярной воды. Очень интересная статья, спасибо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую!!!! я завжди інтуїтивно знала, що міцелярку треба змивати

      Видалити
  3. певний час я користувалась міцеляркою, та насправді довгенько. і біодерма різна була, і зелена аптека, і ще щось було.
    але приходжу до висновку, що зараз мені цей продукт не подобається. мені краще вмитися.
    хоча варто тримати маленьку баночку на екстрений випадок - коли воду відключають :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. мені теж не дуже тепер подобається) з огляду на склад, тим паче

      Видалити